Over

Sinds de millenniumwisseling zijn er veel kunstgrasvelden aangelegd maar is er te weinig stil gestaan over hoe er met de te vervangen velden moeten worden omgegaan. Hoe staat het met de verwijdering, de afvalstroom, de recycling van de vezels, de backing en de infill? Met de media-aandacht van de afgelopen tijd kunnen we concluderen dat hierin tekort is geschoten en dat waardevolle grondstoffen in een grijs circuit zijn terechtgekomen. Echter, het hergebruik van kunstgras op een verantwoorde en circulaire manier is wél mogelijk! Daarom hebben twee bedrijven hun krachten gebundeld en het voortouw genomen bij het recyclen van materiaal afkomstig van kunstgrasvelden en de vezels te verwerken tot nieuwe producten voor op en rond het sportveld. Wij hopen je met deze website een goed beeld te geven van onze 100% circulaire aanpak.

Missie

Wij willen ervoor zorgen dat alle kunstgrasvezels uit oude kunstgrasvelden worden gerecycled en vervaardigd tot nieuwe producten op en rond sportvelden.

Lankhorst

Lankhorst Recycling Products vervaardigt producten uit gerecycled kunststof en zal zich binnen het samenwerkingsverband vooral bezig houden met de productie en ontwikkeling van producten uit gerecycled kunstgras.

W&H Sports

W&H Sports houdt zich bezig met de verkoop en levering van kwalitatief hoogwaardige sport- en inrichtingsmaterialen voor sportaccommodaties en zal zich binnen het samenwerkingsverband vooral bezig houden met de ontwikkeling en de verkoop van producten uit gerecycled kunstgras.

RE-MATCH

Het gerecyclede materiaal dat GreenMatter gebruikt, is afkomstig van het bedrijf Re-Match, dat gespecialiseerd is in het recyclen van kunstgras.